MINÄ & JUURENI- PSYKOTERAPEUTTI KIRSI KURONEN

Psykoterapeutti (Valviran laillistama)
Pari- ja perhepsykoterapeutti (KELA-pätevyys)
Traumapsykoterapiakoulutuksessa (valmistuminen 2023)
suuntaus vakavat kiintymyssuhdetraumat, EMDR-terapeutti
Sairaanhoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja
Yinjooga- ja mindfullnesohjaaja

Sovelletun rentoutuksen ohjaaja (koulutuksessa) (kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmä)
Kehoterapeutti; koulutettu hieroja, dipl. vyöhyketerapeutti
, perinnehoidot

Minä olen matkannut oman tieni synnyin juuriltani Eurooppaan Alppien juurelle ja sieltä takaisin synnyinmailleni Pohjois-Karjalaan monta kokemusta, haastetta ja ihmistä kohdanneena. Olen löytänyt iloa, tasapainoa ja rohkeutta sekä ennen kaikkea olen löytänyt suunnan itseeni. Olen aina kokenut olevani etsijä, yrittänyt hakea ymmärrystä asioille mihin voi olla monta näkökulmaa ja totuutta, minua on kiinnostanut elämän mystisyys, kuten astrologia ja luonnon oman rytmin vaikutus elämäämme.

Minulle on kertynyt osaamista yli 25 vuoden ajalta terveydenhuollon alalta niin somaattisen hoidon kuin psykiatrian puolelta mielenterveys- ja päihdehoitotyöstä. Olen työskennellyt osan urastani noin 7 vuotta Saksassa, joten arki ja elämä siellä on tuttua ja lähellä sydäntäni. Juureni ovat kuitenkin syvällä Pohjois-Karjalassa; sen luonnossa, parantavissa metsissä sekä karjalaisen iloisen, rehellisen ja avoimen kulttuurin sekä ihmisten ympäröimänä.

Kokemuksistani syntyi yritykseni Theco -Therapy&Coaching tai kuten kukin sen kokee, ehkä The Co-yhdessä. Yhdistän työssäni kokemukseni ja oppimani asiat kokonaisuudeksi missä länsimainen lääketiede, itämainen viisaus ja luonnon parantava vaikutus, nykypäivä ja perinnetietous kohtaavat. Mieltä ei voi hoitaa, kuuntelematta kehoa ja kehoa ei voi hoitaa, ottamatta huomioon mielen psyykkistä kuormaa.
Olemme ihmisinä kokonaisuus monella tasolla; keho ja tietoisuus, osa ympäristöämme, juuriamme, perimäämme ja koko suurta ympäröivää todellisuutta. Voi olla, että elämän kiireessä ja pyörteessä unohdamme sen. Saatamme myös joutua hakemaan luontoyhteyttämme uudelleen. Luonnolla on tutkitusti hyvinvointiamme parantavaa vaikutusta. Riitämme sellaisena kun juuri nyt olemme, tässä ja nyt. Menneisyys sekä juuremme ohjaavat meitä, kunnes löydämme oman viisauden ja lähdemme tästä hetkestä luomaan tulevaa. Tähän hetkeen voimme aina vaikuttaa.

Kuva: Antti Pitkäjärvi Photography